• Je tuin houdt een winterslaap. Geniet dus nog even van je planten binnen en koop een nieuwe kamerplant. Wat dacht je van de Anthurium (flamingoplant). Verkrijgbaar in wit, roze of rood. Of de Areca Dypsis Lutescens (palm) en ook de Zamiocalus (kamerpalm) zijn prachtige kamerplanten. Je hebt ze in alle maten. De keuze is onbeperkt.
  • Nu is het ook een goed moment om een grondig bodemonderzoek te laten uitvoeren. Hoe staat het met de bodemkwaliteit van je tuin? Ik kom graag bij je langs om de nodige grondstalen te nemen. Lava, bodemverbeteraars en de juiste meststoffen zijn de bouwstenen van de planten.
  • (N) Stikstof zorgt voor groei en groene kleur.
  • (P) Fosfor bevordert de wortelontwikkeling en bloei.
  • (K) Kalium zorgt voor het transport van water en maakt de plant stevig.
  • Spoorelementen zoals Magnesium, Ijzer of Silicium enz… kunnen even belangrijk zijn.
  • Om een optimale pH waarde te bekomen om bv. het gazon minder zuur te maken, kunnen we zeewier kalk gaan toevoegen. Extra tip: bemesten en bekalken gelijker tijd gaat niet.