Jean-Paul Daniels


Ik ben Jean-Paul Daniels, afkomstig uit Beringen en wonende te Genk. Ik groeide op tussen de groentetuinen. Vaak stak ik dan een helpende hand toe. Maar mijn interesse lag toch vooral bij de mooie strakke groene gazons, de hagen en de bloemen. Ik hield ervan de tuin thuis op te vrolijken met beplanting. Anders was het alleen maar bij gazon en groente gebleven denk ik. Ondertussen droomde ik van een toekomst als tuinier.

Toch liep mijn loopbaan heel anders dan ik dacht. Ik werd quality-inspector in hoofdberoep en werd, in een second job, verkoper van contracten voor verschillende leveranciers. Tussendoor kroop ik natuurlijk zoveel mogelijk de tuin in en volgde een opleiding florist.

Maar er bleef iets knagen. Overal waar ik kwam, zag ik hoe de tuinen erbij lagen. Ik kon het vaak gewoon niet aanzien. En je weet, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik durfde soms wel eens aanbellen om de tuineigenaar een (ongevraagde) tip te geven hoe hij zijn Buxus beter kon snoeien. Daar zaten die mensen natuurlijk niet altijd op te wachten. 😉

Ik moest de waarheid onder ogen zien. Nog steeds wilde ik graag tuinier worden. Het was tijd om de knoop door te hakken, en me serieus en professioneel bezig te houden met mijn grote passie.

Vastbesloten om op dit pad verder te gaan, startte ik in bijberoep Garden-care & Consulting op.

Tuinverzorging
Duurzaam verzorgen en professioneel onderhouden zonder enig gebruik van chemicaliën en adviseren van hoe voorkomen. (onkruiden, ziektes allerlei)

Consulting
Uitgebreid advies i.v.m. tuinverzorging
Others